Mijn naam is Simone de Jong, geboren en getogen in Katwijk, gestudeerd in Delft en nu woonachtig in het mooie Schiedam. Af en toe (als de COVID-19 situatie het toe laat) maak een uitstapje naar Brabant, waar ik werk voor Avans Hogeschool en uitgeverij Malmberg. Mijn week bestaat uit lesgeven en bijdragen aan ontwerp- en onderzoekstrajecten als freelancer. 

Iemand die altijd nieuwsgierig is naar drijfveren van mensen, georganiseerd werkt en altijd in voor een uitdaging!

Ik ben gefascineerd door mensen en hun gedrag (inclusief m’n eigen gedrag). Ik werk graag samen met oprechte enthousiastelingen, die denken in oplossingen. In m’n vrije tijd loop ik graag hard om m’n hoofd leeg te maken. Daarnaast ben ik een amateur keramist. Ooit hoop ik een kantoor te openen, waar ik  kan werken én kleien.

Onderwijs in de kern van mijn werk.

 

Tijdens mijn studie heb ik de minor Educatie mogen volgen, waardoor ik werkzaam was als Natuurkunde docent op een middelbare school in Rotterdam. Dat was best pittig: 30 pubers voor je neus die Natuurkunde maar moeilijk, saai en absoluut niet interessant vinden. Maar ik zag daarin juist de uitdaging. Toen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om je in te leven in je doelgroep: door een link te leggen tussen Natuurkunde en de leefwereld van scholieren, kreeg ik het voor elkaar de klas toch te boeien.

 

Contextmapping is (almost) my religion.

 

Inleven in een doelgroep gebruik ik nog dagelijks (in mijn onderwijs én ontwerptrajecten): wat zijn de onderliggende behoeften en interesses van de doelgroep? Voor dit soort vraagstukken gebruik ik de kwalitatieve onderzoeksmethode ‘Contextmapping’ (tip: deze must read). Door het centraal zetten van een klant of eindgebruiker, kun je ze mobiliseren. Daarom is het essentieel die behoeften te onderzoeken. Ben je benieuwd hoe ik dat aanpak? Laten we koffie drinken!

 

Hopelijk tot snel (online of in het echt)!

 

Creatieve groet,

 

Simone de Jong